Tlf
0086-516-83913580
E-mail
[e-mailbeskyttet]

Volkswagen Groups softwareudvikling er ikke glat

Ifølge rapporter i udenlandske medier kan Audi, Porsche og Bentley blive tvunget til at udskyde frigivelsen af ​​vigtige nye elbilmodeller på grund af forsinkelsen i softwareudviklingen af ​​cariad, et softwaredatterselskab af Volkswagen Group.

Ifølge insidere er Audis nye flagskibsmodel i øjeblikket under udvikling under Artemis-projektet og vil først blive lanceret i 2027, tre år senere end den oprindelige plan.Bentleys plan om kun at sælge rene elektriske køretøjer inden 2030 er tvivlsom.Den nye Porsche elbil Macan og dens søster Audi Q6 e-tron, der oprindeligt var planlagt til at blive lanceret næste år, står også over for forsinkelser.

Det forlyder, at cariad er langt bagefter planen med hensyn til at udvikle ny software til disse modeller.

Audi Artemis Project planlagde oprindeligt at lancere et køretøj udstyret med version 2.0-software så tidligt som i 2024, som kan realisere automatisk kørsel på L4-niveau.Audi-insidere afslørede, at det første Artemis-masseproduktionskøretøj (internt kendt som landjet) vil blive sat i produktion efter Volkswagen Trinity elektriske flagskibssedan.Volkswagen bygger en ny fabrik i Wolfsburg, og Trinity vil blive sat i drift i 2026. Ifølge folk, der kender til sagen, vil masseproduktionskøretøjet fra Audi Artemis Project blive lanceret allerede i slutningen af ​​2026, men det er mere sandsynligvis lanceret i 2027.

Audi planlægger nu at lancere en elektrisk flagskibsbil med navnet "landyacht" i 2025, som har et højere karrosseri, men ikke er udstyret med autonom kørselsteknologi.Denne selvkørende teknologi skulle have hjulpet Audi med at konkurrere med Tesla, BMW og Mercedes Benz.

Volkswagen planlægger at videreudvikle version 1.2-software i stedet for at bruge 2.0-software.Folk med kendskab til sagen sagde, at versionen af ​​softwaren oprindeligt var planlagt til at være færdig i 2021, men det var langt bagefter planen.

Ledere hos Porsche og Audi er frustrerede over forsinkelsen i softwareudviklingen.Audi håber at kunne starte forproduktion af Q6 e-tron på sin Ingolstadt-fabrik i Tyskland inden udgangen af ​​dette år, som benchmarking af Tesla Model y.Imidlertid er denne model i øjeblikket planlagt til at starte masseproduktion i september 2023. En leder sagde, "vi har brug for software nu."

Porsche er begyndt forproduktion af den elektriske Macan på sin Leipzig-fabrik i Tyskland."Hardwaren i denne bil er fantastisk, men der er stadig ingen software," sagde en Porsche-relateret person.

I begyndelsen af ​​dette år annoncerede Volkswagen at samarbejde med Bosch, en førsteklasses leverandør af autodele, om at udvikle avancerede køreassistentfunktioner.I maj blev det rapporteret, at Volkswagen Groups tilsynsråd anmodede om at omformulere planen for sin softwareafdeling.Tidligere på måneden sagde Dirk Hilgenberg, lederen af ​​cariad, at hans afdeling ville blive strømlinet for at fremskynde tempoet i softwareudviklingen.


Indlægstid: 13-jul-2022